Sosyal Ağlarda Fige
Follow us on foursquare

 

 
« GRUP ACUBA İLE LATİN GECESİ (25 Nisan 2012) | Main | FİGE : ROMANTİZM'İN TEK ADRESİ »
Cuma
Mar092012

SANEM KALFA & GEORGE DUMİTRİU KONSERİ (15 Mart)

 

 

Sanem Kalfa ve George Dumitriu 5 yılı aşkın bir süredir birlikte çalışmalarını sürdürmekte. Sık sık Hollanda’da performans veren ikilinin müziğinde doğaçlama, geleneksel Türk müziği, elektronik müzik, ters ritimler ve Brezilya müziği gibi pek çok öğeyi bir caz çerçevesi altında bir araya getiriyorlar.
Sanem Kalfa, geleneksel Türk müziğinin renklerini caz ile harmanlayan kendine has tarzı ile tanınıyor. Trabzon doğumlu sanatçı, 12 yıl çello çaldıktan sonra çalışmalarını caz vokalistiğine yöneltip 2007’de Hollanda’ya taşındı. Caz eğitimini Prins Claus Konservatuarı’nda tamamlayan sanatçı daha eğitiminin ikinci yılında Nederlands Jazz Vocal Concour’da ikincilikte ödüllendirildi. 2009’da değişim öğrencisi olarak gittiği New York’ta JD Walter, Gretchen Parlato, Sheila Jordan, Roberta Gambarini gibi caz müziğinin önde gelen isimleriyle çalıştı. Slovenyalı piyanist Kaja Draksler’ın liderliğindeki Akropola Quartet ile “Türkü” isimli albümü kaydetti. Sanatçı Quincy Jones’un jüri başkanlığını üstlendiğini 44. Montreux Jazz Festivali’nde Jazz Voice yarışmasında birincilik ödülünü kazandı. Son zamanlarda ise kendi grubuyla ve Avrupa çapında çeşitli projelerle sahne almaktadır.
Romanya doğumlu George Dumitriu müzik kariyerine keman çalarak başladı. İlk birincilik ödülünü 11 yaşında kazanan sanatçı, pek çok ulusal ve uluslararası ödülle onurlandırıldı. 13 yaşında kendi kendine gitar çalmayı öğrendi ve üniversiteden mezun olduktan sonra Prins Claus Konservatuarı’nda caz gitar eğitimine başladı. Halen Amsterdam Konservatuarı’ndaki çalışmalarını sürdürmekte olan sanatçının Re-bop Unit ile birlikte saksofoncu Dick Oatts’ın da konuk sanatçı olarak katkıda bulunduğu bir albüm kaydetti. 2007’de Peter Herbolzheimer liderliğindeki European Jazz Academy Big-Band’e katılan sanatçı Benny Golson, Herb Geller, Heinz von Hermann, John Ruocco, Ben Monder, Adam Rogers, Gilad Hekselman, David Gilmore ve Mike Moreno gibi isimlerle çalıştı.

Konser saat 21:00'de başlıyor.

Rezervasyon: 0(312) 438 07 21