Pazartesi
Tem252011

Gazoz tatlısı

Malzemeler:

2 yumurta

1 şişe sade gazoz

20gr pakmaya

1 su bardağı ceviz

1 su bardağı zeytinyağı

Şerbeti için:

4 bardak şeker

5 bardak su

Yapılışı:

Yumurta,sade gazoz ve pakmaya karışımına alabildiğince un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. 2 pazı tutulur ve her pazı olabildiğince ince açılır. Açılan hamura yağ sürülür, ceviz serpilir ve hamur rulo haline getirilerek boyuna doğru biraz sündürülür. Sündürülen hamur bir parmak genişliğinde dilimler elde edilecek şekilde kesilir. Kesilen parçalar yağlanmış tepsiye dikine yerleştirilir. Tepside 10 dk dinlendirilen tatlı, önceden 170 derede ısıtılmış fırına sürülür ve üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuduktan sonra üzerlerine sıcak şerbet dökülür.

Afiyet olsun!